Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ica-affären i Bollsta i konkurs – sex anställda uppsagda och lagret säljs ut

Ica Nära i Bollstabruk har försatts i konkurs.
Sex anställda blev på torsdagen uppsagda av konkursförvaltaren.
– Det här känns tråkigt för det handlar om en affär som startades av den nuvarande ägarens far på 1960-talet, säger konkursförvaltaren Johan Lavås.

Hans bedömning är att det finns två problem som gjort att det inte lägre fungerade, trots att ägaren kämpat. Dels att Bollstabruk kanske är för liten ort för att bära två livsmedelsbutiker, dels konkurrensen från större livsmedelsbutiker i Ådalen.

Det handlar ändå om en förhållandevis "liten" konkurs.

– Ägaren har tagit sitt ansvar och dragit i handbromsen i tid.

Skulderna är inte exakt fastställda men det ligger i storleksordningen en knapp miljon kronor till banker och ungefär 600 000 kronor i leverantörsskulder, framför allt till Ica.

– Skatter och avgifter är betalda och det finns heller inga skulder till personalen. Däremot kommer deras uppsägningslöner att betalas av lönegarantin.

Det som nu händer är att en utförsäljning dragits i gång där rabatten stegvis ska öka fram till fredagen 11 mars. Då stängs butiken igen.

Johan Lavås säger att han sedan ska försöka sälja butiken, helst till någon som vill ta över affärsverksamheten.

– Går inte det så får vi sälja ut inventarierna och fastigheten för sig. Fastigheten ägs av bolaget som gick i konkurs.

■■ För mer nyheter om Kramfors, klicka här – och följ Allehanda.se Kramfors på Facebook.