Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IBK Härnösand undvek Håsta i slutspelet

Backen Joel Svedbergs kvitteringsmål i slutminuten fixade poängen som IBK Härnösand behövde för att slippa möta serieettan Håsta i slutspelet. Nu blir det ett dubbelmöte med tvåan Nordic.
– Håsta har lite mer spets än Nordic, men bägge lagen är riktigt bra och det blir tufft för oss att vinna, sa Mikael Eriksson efter matchen.

Härnösand hamnade tidigt i ett 0–3-underläge mot den blivande slutspelsmotståndaren Nordic på det svårspelade parkettgolvet i Sundsvall. Men ju längre matchen led desto bättre blev Härnösand.

En livsviktig reducering till 1–3 före första vilan gav extra energi och i den andra perioden var gästerna bättre. Lagen följdes sedan åt målmässigt med Nordic hela tiden målet före.

– Vi tog målvakten med minuten kvar och fick faktiskt utdelning, sa Eriksson.

Joel Svedberg var siste man på bollen och 7–7 vid full tid. Att sedan Nordic avgjorde i sudden var kosmetika.

– Det kommer att bli roliga matcher mot Nordic i slutspelet och kommer vi upp i en bra nivå kan vi röra dem, menade Mikael Eriksson.

Men då gäller det att börja bättre än mötet i helgen. Samt att hålla sig på banan. Nordic har nämligen ett ruggigt bra powerplay-spel. PlayOff-matcherna spelas fredag och söndag och Härnösand börjar borta

Även Örnsköldsvik går in i slutspelet kommande helg och man gör det mot IBF Dalen. Ö-vik fick en skön resa i helgen med 18–5 borta mot IBF Skellefteå. En lagom uppvärmning där många spelare fick göra mål.

Örnsköldsvik är favoriter mot Dalen men bara knapp sådan och det kommer säkert att bli tuffa matcher lagen emellan.

Motståndarna Dalen förlorade sin sista match i serien borta mot Nätra, 5-6. Otroligt kul för Nätra att få sätta punkt för säsongen med en sådan skalp. Hemmalaget tog kommandot i den första perioden och gick sedan fram till 5-1. Även om Dalen knaprade in i mittenrundan kunde Nätra hålla undan via en mållös sista period.

På damsidan ställde Gullänget in den tuffa bortamatchen mot serietrean Sävar. Gullänget, med två storförluster i bagaget, fick den här gången inte ens ihop ett lag.

Det fick däremot Gullängets herrar, men precis som de senaste omgångarna blev det storstryk, nu 5–23 mot Umeå Norr.

Här är slutställningen i herrtvåan, Västernorrland

Här är slutställningen i herrtvåan, Västerbotten, södra

Här är slutställningen i damtvåan, Västerbotten

Läs mer: Både IBK Härnösand och Örnsköldsvik IB säkrade sin plats till playoff i helgen