Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"I värsta fall måste polisen flytta"

Det är mögel i polishuset i Sollefteå. Läget är så pass allvarligt att om det inte går att åtgärda måste polisen ha nya lokaler.

I flera års tid har personalen känt av problemen. Det har gjorts flera mindre renoveringar och ommålningar. Men mögellukten har hela tiden kommit tillbaka. Flera anställda känner tydligt av lukten och besväras av den. Det har faktiskt gått så långt att det finns personal som inte kan arbeta i huset.

- Alla känner att det luktar mögel i delar av huset, det gör jag också, säger Pontus Fälldin, chef för Kramfors/Sollefteå närpolisområde.

En undersökning har visat att det finns mögelsporer på några ställen i huset. Inom några veckor ska dessa undersökas närmare för att se omfattningen och vad man kan göra åt det.

Om det visar sig vara allvarligt måste polisen ha nya lokaler. Ett inte helt lätt problem att lösa med tanke på att en polisstation är väldigt speciell. Där finns arresten, övervakning, skalskydd med mera.JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67