Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

I natt spelar Peter Forsberg återigen med Colorado

I natt drar Peter Forsberg på sig Colorado Avalanch tröjan igen. Detta i en vänskapsmatch utomhus mot Detroit med bland annat Nicklas Lidström i laget.

Peter Forsberg hälsar till sina fans via nhl.com att alla som tänkt se veteranmatchen i samband med 2016 Coors Light Winter Stadium series, att inte ha allt för höga förväntningar när de ser nummer 21 hoppa över sargen.

Läs också: Fantastisk atmosfär när Foppa var tillbaka i Colorado - match mot Detroit.

Matchen startar klockan 01.00 svensk tid. Och den spelas på jättestadion där normalt basebollaget Colorado Rockies spelar. Foppa kommer troligen att spela med sin gamla superkedja med Valerij Kamenskij och Claude Lemieux på kanterna.

Veteranmatchen är en uppvärmning inför lördagsnattens utomhusmatch mellan Colorado och Detroit.

Under säsongen 1994-95, då Forsberg spelade med Quebec Nordiques, utsågs han till årets rookie. Året därpå när laget flyttat till Denver, Colorado vann han Stanley Cup för första gången. Det blev en till Stanly Cuptitel 2001. Säsongen 2003 utsågs han till ligans mest värdefulla spelare och blev bästa poängplockare.

Nu är han tillbaka för rivalmötet mot Detroit Red Wings. Lagen möttes i slutspel fem gånger mellan åren 1996-2002.

Slutspelsserierna mellan lagen var stenhårda och Forsberg älskade varje minut av kaoset och förstod att Red Wings plockade fram det bästa från honom och hans lagkamrater.

– Det var fantastiska matcher att titta på. Tuffa att spela men de måste ha varit häftiga att se, säger Forsberg, till nhl.com.

Men så började problemen med högerfoten under säsongen 2002-03. Något som förföljde Forsberg under resten av hans karriär. Han var en av världens bästa, kanske den bästa innan kroppen började säga ifrån. Och inför nattens match säger han till nhl.com.

– Jag borde vara okej. Så länge det inte är fysiskt så ser man inte att min fot inte är bra.