Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hysén med i truppen till Oman

Förbundskaptenen Erik Hamrén trodde att Tobias Hysén var skadad och behövde vila i sex veckor.

Så är det inte.

Därför får Hysén plats på vinterturnén till Oman.

När Hamrén fick frågan på måndagens presskonferens varför inte IFK Göteborgs anfallare var med i truppen svarade han:

Han är skadad och opererad.

Men det är inte värre med Hysén än att han själv är övertygad om att han är i gott skick lagom till turnén om en månad.

Till Aftonbladet säger han:

Det är väldigt underligt att han säger så. Någon operation har aldrig varit aktuell och de har aldrig varit inne i knäet. Jag har ingen aning om var han fått den informationen ifrån. Jag hade varit tillgänglig om jag blivit uttagen.

Sedan landslagsledningen under måndagskvällen nåtts av det beskedet tog Hamrén ut Hysén i truppen.

Till förbundets hemsida säger Hamrén:

Efter presskonferensen framkommer ny information, och att Tobias ska undersökas på nytt på tisdagen. Visar den undersökningen att han är tillräckligt frisk för att följa med svenska landslaget, så är en så bra spelare självklart varmt välkommen att ansluta till truppen som åker till Oman.

Förbundets informationschef Jonas Nystedt säger till Aftonbladet att ledningen varit i kontakt med IFK Göteborg om skadan men att kommunikationen brustit någonstans.

Nu runt jul åker ju folk på semester hit och dit så det kan vara lite kommunikationsmissar. Men det är klart att allsvenskans bäste spelare är välkommen om han är frisk.