Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyllningen: "Han är bäst i serien"

Mittbacken Niklas Sundelin var osäker startande. Men valde efter uppvärmningen att spela – och hyllades stort efter att Sollefteå avgjort serien.
– Det är helt matchavgörande att Sundelin kunde spela, säger tränaren Rickard Aarseth.

Sollefteå GIF gjorde det som alla förväntade sig: tog poäng mot Friska Viljor och avgjorde Division 3 Mellersta Norrland. Den förlustfria sviten höll i sig. Trots att laget var i underläge mot Friska Viljor och inte imponerade.

– Vi gör en pissdålig första halvlek, men vi skällde lite i halvtid och spelarna förstod vad det handlade om, säger Sollefteås tränare Rickard Aarseth.

En kvart in i andra halvlek var ställningen 2–2 och det resultatet stod sig i 90 minuter. Rickard Aarseth kunde andas ut och titulera sig själv och laget som seriesegrare.

– Det var mycket grejer i luften innan och det kan ha påverkat oss i den här matchen. Men nu står vi här.

Sollefteå hade innan matchen flera spelare som var osäkra att starta. En av dessa var 18-årige mittbacken Niklas Sundelin. Han testade sin skadade fot på uppvärmningen och bestämde sig efter en rejäl tejpning att spela.

– Med en bra tejpning gick det bra. Nu känns det helt underbart, säger Sundelin och ler med en guldhatt på huvudet.

Att Sundelin spelade var helt matchavgörande om du frågar tränare Rickard Aarseth som inte höll igen med superlativen till mittbacken.

– Det blir en sådan djävulsk trygghet med honom som mittback. Jag tycker att han är den solklart bästa mittbacken i serien. Han är så otroligt viktig för oss.

Sundelin själv hade svårt att bemöta utmärkelsen:

– Jag vet inte om det är så, men det har känts bra.

Blir det kalas i kväll?

– Det måste det bli, säger han och glider in till omklädningsrummet där champagnekorkar viner och där låten "Segertåget" spelas.