Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyllade Henrik får mer utrymme i P 3

Annons

P 3:s "Brunchrapporten" både fördjupar, roar och upprör. Nu styr stjärnskottet Henrik Torehammar programmet mot utökade sändningstider och rapporter från förorten.

Älskad av många, ogillad av vissa. Har man hört Henrik Torehammars röst kommer man ihåg den. Och nu blir chanserna att lyssna fler.

Efter att sommaren 2009 ha rapporterat om bland annat journalisters rosévinsdrickande i Almedalen är aktualitetsprogrammet "Brunchrapporten" tillbaka, mitt på dagen varje vardag i P 3.

Med en välbekant svada som nav.

Jag vet ju om att många har stört sig på att jag pratar i 220 knyck och är gay, säger Henrik Torehammar själv, efter att i säsongens andra program täckt in både sextrakasserier på Stockholmsoperan och Sarah Palin. Men radio är ett bakgrundsmedium. Och på fem år kan man nog nöta ner lyssnarna!

Ledarskribent

Två år kvar då. Det var nu tre år sedan Torehammar började på Sveriges Radio, efter att ha varit reporter i Värmland och ledarskribent på GT, och han verkar ha funnit sitt medie. Årets rookie på Radiogalan 2009 är en kvittens, ansvaret att leda ett dagligt program ett annat.

Men han har hjälp, bland annat av researchern och bisittaren Emmy Rasper och naturligtvis av "Brunchrapportens" grävande journalist Josephine "Gräv-Josse" Freje Simonsson. Det var hon som blev avskydd av journalisterna i Almedalen och ska denna säsong rapportera från bland annat de brinnande förorterna.

Jag tycker det är spännande att vi har ett program som ena stunden kan rapportera om foster som aborterats av misstag och i nästa om Lady Gagas nya outfit, säger hon. Allt är ju en del av nyhetsflödet.

Och dans?

Ja, jag brukar komma i stämning när det blir en bra låt mellan inslagen och dansa! säger Henrik Torehammar.

"Brunchrapporten" ska ha ett ungt tilltal och Torehammar bangar inte för att dra populärkulturella referenser.

Jämför sin relation med Janne Josefsson - som skällde ut Torehammar efter "Musikhjälpen" - med Luke Skywalkers till Darth Vader.

Alla kanske inte förstår allt hela tiden. Men, jag tänker att det är som när man läser en engelsk bok - bara man fattar sammanhanget är det bra, säger han.