Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HVB-hem i Härnösand får inte bedriva verksamhet – saknar giltigt tillstånd

Ett boende i Härnösand får inte längre bedriva verksamhet då Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, anser att boendet bedriver verksamhet de saknar tillstånd för. Det har även förekommit uppgifter om alkohol och droger på boendet.

I oktober i år inledde Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, en tillsyn av ett boende i Härnösand. Myndigheten hade nämligen fått två anmälningar om missförhållanden från fältarbetare och från polisen. I anmälningarna framkom det uppgifter att personer på boende hade påträffats påverkade av alkohol eller droger och att droger påträffats på boendet.

Det förekom också iakttagelser om inbrott, narkotikabrott, misshandel och olaga hot rörande boende på servicehemmet.

Ivo bedömer också att boendet är ett HVB-hem med tanke på den verksamhet de driver och att de saknar tillstånd för sådan verksamhet. Boendet håller dock inte med om det utan hävdar att de bedriver ett stödboende.

Myndigheten har nu beslutat att ingen verksamhet får bedrivas eller att inga fler individer skrivs in i verksamheten förrän de skaffat sig ett giltigt tillstånd.