Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HV71 förlängde supersviten

Annons

1-0 mot Örebro efter tio sekunder.

Det målet innebar att HV71 tagit ledningen i 15 raka matcher.

En imponerande svit för Jönköpingslaget - som på torsdagskvällen tog tre poäng i bottenmötet med Örebro i SHL-hockeyn.

HV71 vann hemmamatchen mot Örebro med 4-3. Redan efter 10 sekunder hittade William Karlsson rätt bakom bortalagets målvakt Tim Sandberg, som fick se ytterligare en puck slinka in bakom honom i början av matchen. Ted Brithén sköt nämligen 2-0 drygt fyra minuter in på den första perioden.

HV71 har nu tagit ledningen i 15 raka matcher. En svit som inleddes i matchen mot Linköping den 18 oktober.

Va? Har vi tagit ledningen 15 matcher i rad? Det är ingenting jag har tänkt på. Men nu när du säger det, då inser jag att det nog är så. Ja, det är en bra sak. Det är viktigt att man får en bra start så klart. Det är något vi ska bygga vidare på, sade HV71:s kanadensiske back Chris Campoli.

Campoli själv har inte varit med i alla de 15 matcherna.

Mot Örebro gjorde han sin tolfte match för HV71 och passade på att göra sitt första mål för klubben. Det målet betydde 3-1 och kom i spel fem mot fyra med tre minuter kvar av den första perioden. Dessförinnan hade Örebro fått in en reduceringspuck genom Martin Johansson.

Det var skönt att få göra det där målet, att få det ur vägen. Jag har haft en miljon chanser känns det som. Det är skönt att jag kan bidra offensivt också, sade Campoli, som dessutom noterades för två passningspoäng.

I den andra perioden var det Örebro som tog tag i taktpinnen och närkingarna vann också mittperioden med 2-0. Marcus Weinstock sköt in 3-3-pucken efter ett mycket snyggt anfall.

Vi hade pratat om att vara med från start och ändå gjorde HV 1-0 efter tio sekunder och 2-0 kort därpå. Det kändes inte som om vi behövde ge HV det handikappet. För efter det växte vi in i matchen och i den andra perioden tycker jag att vi tog över tillställningen, sade Örebros assisterande tränare Håkan Åhlund.

Inför den tredje perioden var det alltså helt jämnt. Men hemmalaget HV71 fick det sista ordet. Chris Campoli sköt ett skott från blålinjen som amerikanen Brett Sterling styrde i mål till 4-3.

Det var viktiga poäng för oss. Det jag har märkt är att alla lag i den här ligan är så jämna, man kan inte ta ut några poäng i förskott. Nu får vi bygga vidare från den här matchen, ladda om och ta nya tag på lördag, sade han.

Mer läsning

Annons