Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Husum IF Hockey besegrade LN91 i utematchen: "Det blev verkligen lyckat"

Husumtränaren Linus Berlin var inte bara belåten med att hans lag avslutade seriespelet med en 6–3-vinst över LN 91 i Alltvåan Norra CD.
– Nej, dagens stora behållning var förstås att det kom hela 371 personer till Cubarinken – och att det såldes en massa korv och hamburgare, skrattar Berlin.

Matchen hade ingen större sportslig betydelse – inte mer än att LN 91 hade kunnat undvika jumboplatsen i serien i kraft av en seger i bortamötet utomhus mot Husum.

– För vår del var det viktigt att avsluta säsongen med en positiv känsla och självklart bjuda den stora publiken på en så bra hockeyunderhållning som möjligt. Inte minst klacken som anordnade fackeltåg genom samhället innan match, påpekar Linus Berlin.

Klacken höll i gång bra matchen igenom, men det var först i den sista perioden som de fick anledning att hurra lite extra.

Husum var i underläge efter den första perioden med 1–0 och inför slutakten stod det 2–2.

– Vi gick runt på fyra femmor i dag. Det kändes rätt att låta alla som kämpat under säsongen skulle få vara med om den här roliga avslutningen. Dessutom fick vi även med en träningsvillig debutant, påpekar Linus Berlin och strör beröm över 16-årige Alfred Viklund.

Någon annan spelare vill han dock inte lyfta fram ur det kollektiv som vann sista perioden med 4–1 för en sammanlagd 6–3-vinst.

Vad var skillnaden med att spela utomhus?

– Förutom att just Cubarinken både är lite smalare och kortare än en vanlig rink så är det väl den största skillnaden att det snabbare blev snömodd på isen som gör passningsspelet lite svårare. Men vi hade ju verkligen tur med vädret, svarar Linus Berlin.

Är det läge för en uppföljning?

– Nu är det väl lite tidigt att uttala sig, men det har väl varit en tyst målsättning i alla fall. Jag kan ju i alla fall säga att vi blev verkligen inte avskräckta – tvärtom...

Allehanda.se sände matchen live. På grund av tekniska problem blev reprisen uppstyckad i två delar. Här kan ni se del ett – och här finns del två.

Följ Modo-Frölunda via vår liverapportering här