Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hus i Näsåker minuter ifrån att antändas

En glödbrand i ett bostadshus i Rå utanför Näsåker var nära att sluta med en katastrof. En av de två boende i huset väcktes på måndagsmorgonen av stark rökutveckling från källaren.

- En kvart till och det hade kunnat bli en riktig brand, säger Kent Lidström, insatsledare vid branden.

Mannen som bor i huset väcktes på morgonen när han låg och sov på nedervåningen. Han kände att det luktade rök och upptäckte snart att det vällde upp rök från källaren. Mannen väckte sin vuxne son som sov på övervåningen och larmade klockan 07.47 räddningstjänsten.

Räddningstjänsten gick in med två rökdykare som snabbt hittade källan till röken, en glödbrand i en hög med bråte i pannrummet. Det var inga problem att släcka glöden. Därefter fick räddningstjänsten ägna sig åt att ventilera huset som helt hann rökfyllas. Några vattenskador blev det dock inte, däremot skador på en elledning i källaren.

- Det var en ordentlig glödbrand. Hade mannen inte vaknat i tid kunde det ha gått riktigt illa, säger Kent Lidström.ERIK ÅMELL
070-650 74 88