Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Huras om försvarsspelet: "Det tar tid att vänja sig"

Efter storförlusten mot Linköping i senaste matchen och 18 insläppta mål på fyra matcher har Larry Huras val av man-man-försvar fått kritik. Han själv erkänner också att det i nuläget finns brister i lagets tillvägagångssätt i egen zon.

Se också: Hockeypuls - bristen i försvaret Modo måste åtgärda.

Det blev återigen förlust för Modo mot Linköping under tisdagskvällen och denna gång med mindre smickrande siffror. Trots att Modo hämtade upp det tidiga 2-0 underläget till 2-3 kapitulerade man fullständigt och förlorade slutligen med 7-2 på tavlan.

– Som jag sade efter matchen, det var tur att den bara varade i sextio minuter. Uppenbarligen hade vi en dålig start och första två målen ger vi bort helt och hållet innan vi därefter börjar spela. Vi svarar sedan med två och är tillbaka i matchen. Men då gör vi samma misstag igen och ger bort två mål och är ute ur matchen. Det är det vi måste jobba på. Vi måste eliminera de stora misstagen som vi gör och det är individuella misstag.

Med 18 insläppta mål på fyra matcher har Larry Huras nu fått kritik för deras man-man-försvar och även han är inne på att det är en del förbättringar som måste göras i den delen av spelet.

– De hanterar det stundtals bra och ibland inte alls bra. Man måste förstå att vi vill skapa 4-mot-3-situationer, alltså en överbelastning på våra motståndare. Det är alltså tre spelare som ska jaga och en som ska vara med som uppbackning. När vi har utfört det på rätt sätt har vi spelat bra, men det är inte tillräckligt ofta. Sedan finns det spelare som aldrig spelat den typen av försvarsspel och det tar det tid att vänja sig.

Läs mer: Hägglund: Nej, det här håller inte Larry.

Huras förklarar att spelarna framför allt måste börja spela mer simpelt och undvika att göra det komplicerat för sig. Försvarsspelet måste bli tightare både i egen zon och i själva backcheckingen. Han berättar också att spelarna har förstått det i teorin men nu även måste börja göra det i praktiken.

– I omklädningsrummet ger de alltid mig hundraprocentiga svar, men nu måste vi även se till att de gör det på isen.

Nu väntar en ny match mot tabellsexan HV71 under torsdagskvällen hemma i Fjällräven Center. Huras betonar då vikten av att få en bra start och att laget nu måste sluta att fälla krokben på sig själva.

– Vi måste definitivt starta bättre än i våra tidigare matcher. Vi vill spela sextio minuters bra och stabil ishockey, vilket vi inte har gjort sedan den 1:a augusti. Till och med i förra matchen spelar vi bra stundtals och är med i matchen när det står 3-2, men helt plötslig gör vi ett misstag som resulterar i att Linköping gör mål och vi är ute ur matchen. Just nu skjuter vi oss själva i foten för ofta och måste först och främst sluta med det. Det har våra motståndare redan fullt upp med att göra. Duktiga lag slår inte sig själva med saker som dåligt positionsspel eller misstag i egen zon, alltså beslut som själv ansvarar över, avslutar han.