Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur tänker ni som jublar över värmen i februari?

Jag reagerade verkligen på signaturen Livrädd tonårings insändare på Allehanda.se den 12/3. Äntligen någon som sätter ord på vad jag och min sambo länge har diskuterat! Vi tillhör dem som också oroar oss enormt mycket för framtidens klimat och miljö! Vi gör så gott vi kan, sopsorterar, promenerar, köper ekologiskt, sår och odlar med mera med mera.

Men även det känns som en droppe i havet! Speciellt när man ser stora fabriker där det dygnet runt bolmar upp stora svarta rökmoln eller när man vet att det cirkulerar tusentals flygplan i luften varje timme, dygnet runt.

Hur många gånger har vi inte plockat med oss konservburkar och glasflaskor från skogen när vi promenerat med hunden? Alla de vilda, och tama, djur som skär sönder trampdynorna och förblöder på grund av att människan inte kan plocka upp efter sig.

Allt det här bidrar till att klimatet är som det är! När man hör att folk jublar och är glada över värmen i februari, då undrar jag hur de tänker? Vad är bra med det? När det töar hela vintern, plusgrader och regn. De månader som ska vara som kallast, med rimfrost och glittrande snö. Isar som är tjocka nog att våga gå på. Nu är det öppna vatten på många ställen hela vintern. Halka hela vintrarna och vem vågar tänka hur det ser ut om 10-15 år?

Frågan är inte OM jorden går under, utan NÄR. VAKNA, gör något! Innan allt går åt helvete helt!

J

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel