Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur tänker Arbetsförmedlingen – ska jag som förskollärare bli maskinförare?

Angående insändaren Fel och en massa strul – ska jag som arbetslös behöva göra Arbetsförmedlingens jobb? publicerad 1 juni.

Agnes, du ställer en fråga: "Är det de arbetslösas uppgift att göra arbetsförmedlarens jobb?". Jag har haft anledning att ställa mig frågan – vilka företräder egentligen Arbetsförmedlingen?

I min handlingsplan kan man läsa "Mona söker främst arbete som lokalvårdare, men försöker komma tillbaka som förskollärare." I samband med att jag blir pensionär, skickar Arbetsförmedlingen mig ett brev där jag inbjuds till ett infomöte om en "maskinförarutbildning i Umeå".

Jag har anledning att ifrågasätta om arbetsförmedlingen har något existensberättigande.

Kostnaderna för Örnsköldsviks kommun, i form av försörjningsstöd till mig, uppgår till närmare 1,5 miljoner kronor.

Långtidsarbetslös förskollärare

 

Svar direkt:

Vår ambition är att varje möte ska ge nytta för dig som kund. Jag beklagar därför att både du och signaturen Agnes inte upplever att kontakten med Arbetsförmedlingen uppfyller era förväntningar. Vi är inne i en process där vi ser över och justerar våra rutiner så era synpunkter är mycket värdefulla i vår strävan att bli bättre.

Jag kan inte diskutera eller kommentera enskilda ärenden i detta forum så jag ser fram mot en personlig kontakt med dig för vidare dialog.

Anders Hahlin,

Arbetsförmedlingschef

  

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel