Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Hur lång tid ska det ta?"

Det undrar riksdagsledamot Eva Sonidsson, som vill ha ett besked om hur framtiden för hundavelsverksamheten i Sollefteå ser ut.

Jordbruksminister Eskil Erlandson fick i slutet av mars en skriftlig fråga från socialdemokraten Eva Sonidsson om han under våren har för avsikt att ge besked om den framtida hundavelsverksamheten i Sollefteå.

Frågan aktualiserades i en interpellationsdebatt strax före jul då ministern instämde i kravet att frågan måste få en lösning inom kort.

I sitt svar till Sonidsson skriver jordbruksministern att beredning av frågan fortsatt och att regeringens avsikt är att lämna ett gemensamt uppdrag till de myndigheter som använder tjänstehundar att analysera och utvärdera de fördelar som kan nås genom en myndighetssamverkan inom detta område.

Eva Sonidsson anser inte det vara ett svar efterson frågan redan är utredd och det finns konkreta förslag för regeringen att ta ställning till. Hon efterlyser också någon form av tidsplan och undrar hur lång tid det ska ta innan det kommer ett besked.


INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78