Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur kan vettiga kvinnor rösta på Moderaterna?

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Som gammal pensionär fattar jag inte att normalbegåvade kvinnor med en humanistisk syn, kan rösta på Moderaterna med tanke på partiets kvinnofientliga bakgrund och efter sitt närmande till SD!

Dåvarande Högerpartiet kämpade med näbbar och klor mot:

 ■ kvinnlig rösträtt ända in på 1920-talet

 ■ allmänrösträtt

 ■ barnbidragsreformen och daghem

 ■ ATP allmän tjänstepension;

 ■ kvotering i mans dominerande yrken.

Inga kvinnor i männens revir!

Vad berodde partiets konservativa inställning på och varför? Var det rädslan att kvinnorna skulle fly från spisen och att mannens ställning skulle undermineras på den tiden.

Den tanken är inget nytt i dom konservativa kretsarna, tyvärr lever den kvar i vårt tidevarv trots partiledarbytena. Liksom det senaste från en kvinnlig partiledare (som bara dög en halv mandatperiod) till en ny manlig dito – dom konservativa ränderna hänger kvar, dom går aldrig ur!

Det är samma gamla högerparti när det gäller synen på kvinnor.

Dom moderata kvinnorna borde ägna en tacksamhetens tanke till Liberalerna och Socialdemokraterna som gjorde den kvinnliga rösträttsreformen genomförbar 1921, och gjorde Sverige till en demokrati!

Humanist

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook 

Läs också:

Öppet brev till Jimmie Åkesson

Har ni på Allehanda tagit ert ansvar i den heta sjukhusfrågan?

Sju skäl att inte rösta på SD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel