Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundratals ville ta farväl av Bengt Lindström

- Nu sitter Bengt däruppe med ett vinglas tillsammans med Picasso och alla de andra stora namnen. Han stortrivs, säger konstnären Love Mellander.

På måndag gravsätts konstnären Bengt Lindström i Säbrå kyrka, men redan under begravningsgudstjänsten i Sundsvalls stadshus i dag ville närmare 200 personer ta farväl av konstnären.

Lindströms familj från båda äktenskapen fanns där, landshövding Gerhard Larsson, representanter från landets samer, vänner från Frankrike, goda vänner här i Sverige och en lång rad med människor som på olika sätt haft en relation till den världsberömde konstnären.

Den inflammerade arvstvisten om den stora donationen till Länsmuseet lyftes upp till ytan genom Länsmuseets chef Bengt Edgrens tal.

- Vi är stolta över den stora donationen, vi ska förvalta den på bästa sätt så att så många som möjligt får en chans att se den. Han var en generös person och vi beundrar hans gärning, sa Edgren.

[url=http://allehanda.se/avdelning/harnosand/20964]Läs tidigare artikel: Bengt Lindströms barn känner sig lurade[/url]

OLA THELBERG
070-218 31 09

Webbredaktör:
SOFIA FJÄLLSTRÖM
070-650 66 51