Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundratals svenskar fast i New York

Annons

Det blir en nyårsnatt i luften för omkring 270 Norwegianpassagerare mellan New York och Arlanda, sedan deras flyg försenats med 24 timmar.

Planet beräknades lyfta klockan 21.30 på nyårsaftonen, lokal tid.

Även ett plan mot Oslo är kraftigt försenat.

Det känns tråkigt, även om det är ett i-landsproblem. Det som gör mig irriterad är att det inte har funnits någon person som kommunicerat med oss, bara ett antal sms med rörig information, säger Nadika Strömland från Stockholm som firat julen i USA.

Det är ett tekniskt fel på ett av Norwegians Dreamlinerplan som har lett till följdförseningar i flygtrafiken.

Nyårsaftonen spenderade resenärerna på ett flygplatshotell.

Vi försöker ta om hand våra resenärer på bästa sätt och de får löpande direktinformation från oss via sms. Vi beklagar förseningen och förstår om några tycker att det är frustrerade, säger Norwegians presstalesperson Daniel Kirchhoff till TT.

Ytterligare Norwegianresenärer har drabbats av förseningar från New York. Ett plan som skulle ha landat i Oslo på måndagseftermiddagen blev först försenat till tisdagen och nu beräknas det lyfta på onsdagsmorgonen, lokal New York-tid.

Det är inte första gången Dreamlinerplan krånglar. I julhelgen blev hundratals Norwegiankunder kvar i södra Florida, sedan deras hemresa mot Arlanda försenats med två dygn.

Mer läsning

Annons