Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundar förgiftas med preparerat kött

Annons

Tre hundar i Gunnilse utanför Göteborg har sedan sommaren dött efter att ha fått i sig kött som dränkts in med glykol. Under fredagen var det nära att ännu en hund förgiftades.

En kvinna var ute och rastade sin hund när den hittade en glykolindränkt köttbit. I sista stund lyckades kvinnan dra köttet ur hundens mun, skriver gp.se.

Sedan 2011, då en liten chihuahua förgiftades, har fyra hundar dött efter att ha ätit köttfärs med glykol. Polisen har en pågående förundersökning gällande djurplågeri. Vem förövaren kan vara är ännu oklart.

Vi måste ha hjälp av allmänheten här. Vi har inget utpekande, inga bra tips, inga bilnummer eller annat att gå efter. Det gör att ärendet är svårutrett, säger polisens presstalesman Björ Blixter till tidningen.

Någon har vid olika tillfällen placerat ut preparerade biffar och köttfärs vid stigar på och runt grönområdet Åsen, där många människor håller till med sina hundar.

En hundägare uppger för aftonbladet.se att hon och andra samlat in minst fem kassar förgiftad mat runt om i Gunnilse.

Och häromdagen påträffades en stor hög med kokt ris, förmodligen också den innehållande glykol, utanför en förskola i trakten, skriver gp.se. Även den händelsen är polisanmäld.

Mer läsning

Annons