Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hund omhändertas – veterinär slår larm om övervikt och ögonskador

Länsstyrelsen beslutade i september att omhänderta Örnsköldsvikskvinnans hund. När veterinären sedan undersökte hunden visade det sig att den både var överviktig, hade ärr på hornhinnorna och felväxande hårstrån i båda ögonen.
Länsstyrelsen vill att hunden säljs – kvinnan kommer att överklaga beslutet.

Hunden omhändertogs och veterinärbesiktades i slutet av september. Vid kontrollen konstaterades att hunden led av en rad åkommor. Den var överviktig, hade måttlig tandsten, tandköttsinflammation, ärr på hornhinnorna, felväxande hårstrån i båda ögonen och en trång tårkanal.

Länsstyrelsen har nu beslutat att hunden ska säljas eller överlåtas eftersom det är oklart när och hur hundägaren, en kvinna i Örnsköldsvik, ska kunna ta hand om sitt husdjur.

Kvinnan har dock meddelat att hon vill att försäljning av hunden ska skjutas upp i väntan på att hennes hälsotillstånd blir mer definitivt. Hon kommer även att överklaga länsstyrelsens beslut.

■ ■ För mer nyheter om Örnsköldsvik, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.