Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Humor i hundra knyck

"Skakad inte störd" - det är namnet på komikern Thomas Petterssons turné som under torsdagskvällen spelades på Härnösands Teater.
Allehanda Nöje var på plats för att ta tempen på humorfebern.

Sätt dig ner. Blunda, och föreställ dig Kalle Anka på julafton. Byt nu ut Kalle Ankas ansikte mot Thomas Pettersson. Där har ni torsdagens enmansföreställning - skakad - inte störd - i ett nötskal.

Thomas Pettersson är komiker och ursprungligen från Halmstad. I år firar han tjugofem år som komiker, och i turnén som han gör nu har han samlat godbitar från de senaste fem åren, och en sak till:

– Jag gör den här föreställningen eftersom jag vill få en chans att för en gångs skull tala till punkt, säger Thomas Pettersson.

Pettersson talar inte: han rabblar. Han spottar, han gestikulerar, han grimaserar och han engagerar: och publiken är med från första stund. Thomas Pettersson kastar ut skämt efter skämt och publiken får knappt en chans att andas, stanna upp eller tänka efter. Showen funkar inte på det viset. Den ligger på ytan. Den är faktiskt ganska opersonlig. Den är lite som en feel good-film som liksom fungerar för de flesta. Pettersson är teatralisk och lättsam. Han skämtar personligt utan att vara personlig och han är allvarlig utan att mena allvar. Mycket av materialet handlar att fokusera på det som är bra och enkelt. Samtidigt som det är en humorshow är det även snabbterapi.

Den handlar om att vara skakad, men inte störd. Pettersson menar att han inte är chockad eller kränkt, han är bara lite skakad. Och kritiserar med detta hur medier förstorar olika händelser. Showen kan ses som ett försök att ta ner jorden på jorden igen.

På grund av pressläggning hann tidningen endast se första delen av denna två timmar långa föreställning. Under fredagen spelas den på Tonhallen i Sundsvall.