Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hultin (V) rasar över hotet mot akuten i Sollefteå: "Förödande för demokratin"

– Jag misstänkte redan i höstas att det finns en dold agenda där de samlar politiker och höga tjänstemän i Medelpad som tillsammans visar en vilja för att lägga ner delar eller till och med hela sjukhuset i Sollefteå.

Lars-Gunnar Hultin (v) från Härnösand skräder inte orden med anledning av det senaste hotet som föreligger Sollefteå sjukhus – nu handlar det om att stänga akuten för kirurg- och ortoped i Sollefteå i sommar.

– Det är förödande för demokratin när man ser att det finns krafter som låter länsklinikchefer åka runt och skrämma upp personalen. Det är för mig att grovt överträda sina befogenheter och sedan ska vi politiker i slutändan stå inför faktum som blir svårt, om inte omöjligt, att hantera.

Läs också: Lokalt rekryteringsinitiativ ska locka läkare till Sollefteåakuten

Lars-Gunnar Hultin är djupt oroad över vad som håller på att hända med sjukhuset i Sollefteå. Han menar att flera av de nya klinikcheferna genom sitt undergrävande av Sollefteå sjukhus börjat med sin nedmontering av detsamma:

– Flyttar man till en ort vill man ofta köpa hus och sätta barnen i skolan. Det ska vara en trygg miljö. Men det är klart att det blir svårt att rekrytera personal till Sollefteå sjukhus när de behandlas som de gör.

Blir det en storregion menar Lars-Gunnar Hultin att de inte bara ska titta till kustsjukhusen.

– De måste finnas en plan även för att inlandet ska överleva, och varför kommunicerar man inte med Jämtland som i hög grad berörs av detta också. Men de verkar inte ta någon hänsyn till dem heller.

Lars-Gunnar Hultin påtalar igen att det är politikerna som i slutändan får ta smällarna.

– Vi ställs inför en situation där vi ska göra insatser för ett sjukhus vars enda ben redan är amputerat.

Är du förvånad över vad som är på väg att hända med exempelvis akutmottagningen för kirurg och ortoped i sommar?

– Nej, jag är inte ett dugg förvånad. Men det är fruktansvärt tråkigt att se vad som sker i en mycket viktig del av vårt län.