Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudacek nyckel till Frölundas svit

Annons

3-0 mot Brynäs innebar tredje raka segern för Frölunda.

Frölunda har fått upp farten. Och stängt till bakåt.

När laget spelar bättre är det även lättare för målvakten, säger Frölundas målvakt Julius Hudacek.

Julius Hudacek har tidigare under säsongen varit ifrågasatt. Efter ett insläppt mål på de senaste tre matcherna är det andra tongångar. Hudacek svarade på publikens applåder, efter 3-0-segern mot Brynäs på lördagen, med att showa och göra handvolter på isen.

Det var bra tryck på läktarna, säger Julius Hudacek med ett leende. Att vi bara har släppt in ett mål på tre matcher är bra för hela laget. Jag jämför mig själv med andra målvakter och nu har jag visat att jag kan spela på den här nivån. Det är viktigt för psyket.

Inför matchen hade både Frölunda och Brynäs chansen att ta sin tredje raka seger. Men det var Frölunda som satte tonen. Det sjöng i sargerna, det var snabba kombinationer, det var disciplinerat presspel.

Det betalade sig.

Per-Johan Axelsson inledde målskyttet 5.25 in i första perioden, hans 1-0 fick publiken att jubla. Men Dick Axelssons snygga 2-0-mål, 7.30 in i matchen efter ett mönsteranfall, fick de 11 110 åskådarna i Scandinavium i Göteborg att gå i spinn.

I andra perioden tvingade ett forcerande Brynäs Julius Hudacek till ett flertal parader under ett nära fyra minuter långt numerärt överläge. Men Frölunda fredade sitt mål och återtog initiativet i matchen genom fysiskt spel. Bland annat klev Frölundas lagkapten Joel Lundqvist fram och gav sig ut på en tacklingsturné.

Det stämde inte riktigt för oss offensivt i andra perioden. Då kan man ibland få ta till andra medel för att ta sig in i matchen och väcka laget, säger Joel Lundqvist.

I slutet tog Brynäs ut målvakten Johan Holmqvist och jagade vilt för att få in en reducering. Men i stället kunde Frölundas Jari Tolsa fastställa slutresultatet i tom bur med 43 sekunder kvar av matchen.

Brynäs tränare Tommy Jonsson var långt ifrån nöjd efter matchen.

När man ligger under måste man arbeta sig fram till en enenergikick, som ett mål är. Men vi blev ett jagande lag och hade inga speciellt vassa chanser. Jag är inte nöjd på något vis, säger han.

Mer läsning

Annons