Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Huawei kniper 4 G-kontrakt i Sverige

Ericssons kinesiska konkurrent gör ytterligare inbrytningar på Ericssons hemmaplan. Teleoperatörerna Telenors och Tele 2:s gemensamma bolag Net4mobility har valt Huawei som leverantör av infrastruktur för ett 4 G-nät i Sverige.

Det var priset som avgjorde, bekräftar Telenor och Tele 2.

Det har varit en lång upphandlingsprocess där vi diskuterat både teknik och pris innan vi bestämde oss för Huawei. I slutändan var det priset som avgjorde till Huaweis fördel, säger Niclas Palmstierna, vd för Tele 2 Sverige, till TT. Alla spelare i den här processen är starka på teknik med likvärdiga erbjudanden. Men vi valde Huawei för att de uppfyllde alla våra viktiga parametrar, fortsätter han.

Målsättningen är att 99 procent av befolkningen ska ha tillgång till det nya nätet före utgången av 2013. Byggstart sker nästa år i storstäderna.

Ericsson beklagar förlusten:

"I förhandlingarna gick vi så lågt i pris som vi kunde men det räckte inte", skriver Mikael Bäckström, chef för Ericsson i Norden och Baltikum, i ett separat pressmeddelande.