Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hovrättsdom slår fast våldtäkt mot barn

Den drygt 40-årige Härnösandsbon ska sitta i fängelse i två år och dessutom betala 75 000 kronor i skadestånd för våldtäkt mot sin sambos femåriga dotter.

Det fastslog hovrätten för Nedre norrland i dag, och gick därmed helt på Ångermanlands tingsrätts linje.

Härnösandsbon hade överklagat och yrkat att både fängelsestraff och skadeståndsanspråk skulle ogillas, men det gick inte hovrätten med på.

Hovrätten konstaterar att både flickans mamma och Härnösandsbon i stort sett lämnat samma uppgifter som vid tingsrättsförhandlingen. Det nya var att Härnösandsbon åberopat ett vittnesförhör med en psykolog, men det hjälpte inte.

Hovrätten tror lika mycket på flickan som tingsrätten gjorde. Därför konstaterar man kort och gott att tingsrättens dom ska slås fast i sin helhet.

Eftersom brottet ger ett straff på minst två års fängelse måste Härnösandsbon fortsätta att sitta i häkte fram tills dess att domen vinner laga kraft, vilken blir den 17 maj.EGON SUNDLÖF
070-662 27 53

Webbredaktör:
SOFIA FJÄLLSTRÖM
070-650 66 51