Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hovrätten friade dömd mamma

Den 35-åriga mamman i Härnösand dömdes i juni ifjol till sex månaders fängelse sedan tingsrätten funnit henne skyldig till grov fridskränkning mot två av sina barn.

Nu har hon friats helt av hovrätten, och en anledning är att barnen i stort tagit tillbaka sina berättelser. När det gjordes nya förhör med dem hade de också flyttat tillbaka hem till mamman.

- Det är inte många fall som ändras i hovrätten. Nu har barnen tagit tillbaka sina uppgifter efter domen i tingsrätten, säger advokat Erik Hansson, som företrädde barnen vid tingsrättsförhandlingen.

I hovrätten yrkade åklagaren på ett längre fängelsestraff för mamman, som i sin tur yrkat att åtalet skulle ogillas liksom skadestånden till barnen, 55 000 kronor vardera.

Nu blev det ett delvis nytt scenario som spelades upp, då barnen tog tillbaka tidigare uppgifter om att det var mamman som hade sparkat, nypt och slagit dem. Hovrätten noterar också att den bild som växer fram är att barnen flyttat hem till mamman igen eftersom de inte vill bo kvar hos sin pappa.

Mamman slipper fängelse och behöver inte betala 110 000 i skadestånd till sina barn som bor hemma hos henne.

Kammaråklagare Lisa Eriksson har fram till den 11 april på sig att ansöka om prövningstillstånd i Högsta domstolen.EGON SUNDLÖF
070-662 27 53

Webbredaktör:
SOFIA FJÄLLSTRÖM
070-650 66 51