Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Houseduo kritiserar Wahlgrens grupp

Annons

Swedish House Wives. Kul namn tyckte schlagertrion Pernilla Wahlgren, Hanna Hedlund och Jenny Silver. Men det tyckte inte houseduon Housewives. Nu kräver de att gruppen byter namn.

Sedan 2006 har dj- och producentduon Sanna La Fleur och Adeline Hedmar arbetat tillsammans under namnet Housewives. Som Housewives har de arrangerat klubbar, släppt musik och arbetat med stora grupper som exempelvis Kent. Duon blev minst sagt förvånade när de läste att Pernilla Wahlgren, Hanna Hedlund och Jenny Silver tävlar i Melodifestivalen som gruppen Swedish House Wives.

Det här skadar vårt varumärke, som vi har byggt upp sedan 2006, säger Adeline Hedmar och Sanna Fleur fyller i: Vi önskar att de bytte namn.

"Inte samma genre"

Melodifestivalens tävlingsansvarige Thomas Hall låter bekymrad när han hör om dj-duons kritik mot Swedish House Wives. Samtidigt försvarar han gruppens rätt till sitt namn och påpekar att det inte är SVT som har kommit på det.

Lite kan jag känna att det inte är helt samma namn och de arbetar inte direkt i samma musikgenre. Om det här var två gräddkolor så hade de nog fått tugga i sig det här, rent juridiskt sett, säger han. Samtidigt vill vi att alla ska vara överens.

Schlagertrions pressansvariga Camilla Bjering von Zweigbergk förklarar namnet Swedish House Wives med att det är sångerskornas initialer som åsyftas. Men hon skriver också i ett sms till TT Spektra att "producenterna får gärna kontakta oss direkt så får vi pratas vid".

Mer läsning

Annons