Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotellplacering kan inte rubbas

En kraftig applåd fick Sundsvalls­entreprenören Patrik Attini när han gästade företagsfrukosten i Härnösand på fredags­morgonen.
120 miljoner vill han satsa i ett nytt hotell bredvid simhallen.

– Jag återkommer med mer detaljer och skisser när planprocessen är färdig, säger han.

Det var många som höjde på ögonbrynen när han presenterade sina planer för två veckor sedan. Nu avslöjar han att det också kommer att byggas en konferenslokal med plats för 400 personer i i anslutning till hotellet.

– Hotellet kommer att dimensioneras med plats för 400 restauranggäst- er och 120 rum, berättade han.

När planerna presenterades fanns en alternativ placering, närmare Boule­banan. Nu slår Patrik Attini fast att hotellet kommer att byggas på ursprungsplatsen, nuvarande minigolfbanan.

– Det enda som kan ändra placeringen är om det uppstår problem med marken, säger han.

Så det kan bli ett högt hotell?

– Det kan det mycket väl bli. Vi har tittat på liknande hotell i Ystad och Tylösand, dessa hotell passar in i ett havsnära läge. Det är två olika förslag som ligger på skrivbordet.

Så fort planprocessen och de politiska besluten är fattade kommer han att presentera mer detaljerade skisser, det sker under vår­en.

Men vad händer om räntan går upp?

– Ja, då kommer vi förstås i ett helt annat läge. Men där är vi inte nu så därför kör vi för fullt och hoppas kunna öppna lagom till julbordet 2017, säger Patrik Attini som framhåller den positiva trend som sveper över Härnösand just nu.

– Det är nog ingen tillfäll­ighet att Härnösand har klättrat så högt i företagsrankningen. Där vill jag vara med som en viktig aktör i framtiden.

– Det är nära till Härnösand och Sundsvall.

Läs också: Är hotellets lokalisering hållbar