Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotellkung till Unika Butiker

Hotellkungen Stefan Karlsson, numera ensam ägare till hotell Hallstaberget i Sollefteå, blir ny styrelseordförande i Unika Butiker.

Unika butiker är ett nätverk för fristående och privatägda butiker i Sverige. Det startade hösten 2013 av några butiksägare i Sundsvall och Timrå.

Tanken är att man inom ramen för närverket ska ges större möjlighet att konkurrera med stora kedjor och E-handel.

I somras gick Fotfavoriten i Sollefteå med. I Härnösand är JA Ekolivs, Häggby Gård samt Butik unik Blommor och ting, numera medlemmar.

– Jag tror på konceptet unika butiker. Här får alla Sveriges fristående och privatägda butiker möjligheten till en unik marknadsplats. Att gemensamt skapa kundflöden och mervärden för kunden samt en enorm möjlighet att växa, säger Stefan Karlsson i ett pressmeddelande.

Ny i styrelsen är också Anita Öberg, före detta flygplatschef och kasinochef och numera vd på Näringslivsbolaget i Sundsvall.

– Att handla lokalt och hållbart är något som verkligen efterfrågas och ligger i tiden.