Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotellfrågan hanteras med stor omsorg

Annons

Socialdemokraterna arbetar aktivt för företagsetableringar och kommunens utveckling. Vi gläds över att privata investerare nu visar intresse för Härnösand.

Just nu pågår en utredning om hotellfrågan som kommunfullmäktige har beställt. En huvudfråga är hur ett avtal mellan kommunen och en hotellbyggare kan se ut. Det gäller också simhallsdriften, detaljplanen (det vill säga byggnadens utformning), markfrågor, kostnader etcetera. Under tiden utredningen pågår kan ingen ge svar på alla frågor. Och pågående upphandlingsdialog med företagen är enligt Konkurrensverkets riktlinjer belagd med absolut sekretess. Upphandlingen är utformad så att kommunen kan avbryta den om resultatet inte uppfyller de krav och önskningar vi har. Vi har alltså inte bundit upp oss.

Det är inte konstigt att olika delar av projektet nu diskuteras för fullt. Men det är först när det finns ett förslag med innehåll som det går att bilda sig en uppfattning om projektet uppfyller de höga krav som ställs. Vi måste få hela bilden klar för oss, veta vad det är vi tar ställning till, och inte utgå från spekulationer. När det samlade utredningsarbetet är klart, sannolikt nån gång under vintern, kan ett eventuellt avtalsförslag behandlas politiskt av partierna, nämnder, och i den offentliga diskussionen innan det går till kommunfullmäktige för beslut. På kommunens hemsida finns redan nu ett helt batteri av frågor och svar om Projekt Kanaludden som kompletteras fortlöpande.

Vår vision att Härnösand ska vara en hållbar, livaktig och solidarisk kommun. För jobbens och välfärdens skull måste Härnösand få ett växande och variationsrikt näringsliv. Besöksnäringen är ett av många viktiga områden där ett hotell med nya attraktioner är en nyckelfråga. Därför går vi vidare med stor omsorg om demokratin och respekt för de aktuella investerarna. Vi väljer öppenhet i denna stora fråga och är beredda att nu och framöver ha dialog var som helst om hotellprojektet utifrån det underlag som nu finns. Och vi ser fram mot en kommande diskussion när det finns konkreta förslag att ta ställning till.

Fred Nilsson (S)

Kommunstyrelsen ordf

Magnus Oskarsson (S)

Samhällsnämndens v ordf

Anders Byquist (S)

Arbetarekommunens ordf

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel