Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotade döda ordningsvakterna och deras familjer

En 28-årig man från Härnösand har dömts för att bland annat ha hotat fyra ordningsvakter i samband ett ingripande utanför hotell Kramm i Kramfors 2006.

Den 2 september 2006 omhändertogs en kamrat till den 28-årige Härnösandsbon av polis utanför hotell Kramm. Omhändertagandet upprörde mannen vilket i sin tur resulterade i att de ordningsvakter som tjänstgjorde den aktuella kvällen ingrep.

När mannen skulle omhändertas av ordningsvakterna gjorde han våldsamt motstånd. Han uttalade bland annat verbala hotelser mot vakterna och sa att han skulle döda dem och deras familjer. I samband med gripandet stretade han emot och ska dessutom ha utdelat en spark mot en av ordningsvakternas rygg.

Ångermanlands tingsrätt fann mannen skyldig till hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Han dömdes till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Rätten ogillade däremot de fyra ordningsvakternas krav på skadestånd gällande kränkning. Detta med hänvisning till att det i deras tjänsteutövning ingår att ingripa mot våldsamma personer.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70