Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotade att döda kvinna och körde rattfull – man från Sollefteå döms till fängelse

En man i 60-årsåldern bosatt i Sollefteå kommun har dömts till tre månaders fängelse för olaga hot och grovt rattfylleri.

Det var under hösten 2016 som mannen vid ett tiotal tillfällen talade in meddelanden på en kvinnas telefonsvarare. Mannen hotade att döda, skada eller begå annan brottslig gärning mot kvinnan.

Efter meddelandena blev kvinnan mycket rädd.

Mannen åtalades för olaga hot och har i förhör uppgett att han inte minns att han talat in meddelandena på grund av berusning.

Mannen åtalades även för två fall av grovt rattfylleri.

Vid det ena tillfället körde mannen av vägen med bil samt släp och kunde inte komma därifrån. När polisen kom till platsen hittade de mannen gåendes längs vägen någon kilometer från olycksplatsen. Mannen var berusad och enligt prover hade han minst 0,9 promille alkohol i blodet.

Vid det andra tillfället stoppade polisen mannen när han körde i sin bil. Mannen hade vinglat över vägbanan flera gånger. Prover visade att mannen var berusad.

Nu har Ångermanlands tingsrätt dömt mannen på alla tre åtalspunkterna till tre månaders fängelse. Han ska även betala skadestånd till kvinnan han hotade på 12 500 kronor.