Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotade att döda hunden och matte

Han tog fram kniven och hotade att döda hunden. Sedan viftade han med kniven och uttalade ett dödshot mot matte. Då ryckte polisen ut och övermannade den äldre Härnösandsbo som man känner väl sen tidigare.

Mannen lät sig inte avväpnas frivilligt varför polisen fick skicka en dusch med pepparsprej in i hans ögon.

Dessa uppgifter från vice chefsåklagare Bertil Månsson räckte för att Ångermanlands tingsrätt skulle häkta mannen som på sannolika skäl är misstänkt för grovt olaga hot och ett tidigare hot mot tjänsteman.

- Polisen behandlade mig på ett brutalt sätt, sa han med hög stämma.

Den här händelsen som utspelade sig i en by utanför Härnösand på valborgsmässoaftonen är dock ingen isolerad företeelse. År 2005 dömdes han till 2,5 års fängelse efter att ha skurit en Härnösandsbo i halsen. Då blev han villkorligt frigiven.

Han hotade samma Härnösandsbo och dennes sambo vid ett senare tillfälle med två månaders fängelse som följd. Den domen överklagades till hovrätten och målet ska avgöras den 8 maj.

När det gäller bravaderna på valborgsmässoafton så ska åtal vara väckt den 9 maj. Det är tätt på given.


EGON SUNDLÖF
070-662 27 53