Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstmys med olika stilar

/

Varma färger, djur i kubik och engelsk nostalgi är några av höstens inredningstips. Men det finns egentligen inget som sticker ut mer än något annat.

– Trenderna spretar åt olika håll, konstaterar Ingalill Rönnberg på Röåns Möbler.

Annons

Återvunnet är ändå en trend som verkar stå sig. Skeppsvirke som förvandlas till möbler är bara en av många återvinningstekniker som ger nytt liv åt gamla saker.

– Åldrat och slitet trä får en alldeles speciell själ, säger Ingalill Rönnberg.

När det gäller färgerna så är de på stark frammarsch. Den sobra gråskala som i många fall dominerat exempelvis utbudet av soffor och fåtöljer är på tillbakagång.

– Det har varit mycket stora U-soffor i svarta och grå toner, säger Ingalill Rönnberg.

– Nu ser vi betydligt klarare färger. Orange, rött, turkos. Välkomna färgklickar, inte minst för oss som jobbar mitt i alltihop. Dessutom ökar efterfrågan på klassiska, mer sittvänliga möbler; det är inte alltid som de allra djupaste sofforna passar. Innan man köper möbler ska man tänka igenom vad man vill få ut av dem.

Djur är en annan trend som återkommer i flera sammanhang. Ugglor, hundar, zebror, fåglar och hästar återfinns som lampfötter, kuddar, lampskärmar, textilier eller prydnader i största allmänhet.

– Det var en av sakerna som märktes väl på den senaste Formexmässan, det var djur lite överallt, konstaterar Ingalill Rönnberg.

Den engelsk-amerikanska nostalgin håller också i sig. Linnefärger i ockra och beige får sällskap av engelska och amerikanska flaggor på kuddar, plädar och lampskärmar.

Röåns Möbler är, bokstavligt talat, ett möbelvaruhus mitt i skogen. Ett stort, gult hus i flera våningar, sprängfyllt med det mesta som behövs för att bygga upp ett hem.

– Men vi försöker anpassa oss till de lokala butikerna i Junsele så att vi inte konkurrerar för mycket. När det gäller till exempel porslin och gardiner ligger vi lite lågt, säger Ingalill Rönnberg.

Möblerna körs vida omkring. Inte bara inom Ångermanland utan också mot Strömsund, Dorotea och Åsele.

– Det mesta levererar vi inom tio mils radie. Men det händer att vi kör längre, härom veckan körde vi till exempel ett lass till Stockholm, säger Tommy Westerlund som driver varuhuset tillsammans med systern sedan 1995.

Mer läsning

Annons