Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hörselskadades dag

Lördagen den 14 oktober uppmärksammades hörselskadades dag i Härnösand. I ett öppet hus i Gula villan gavs ett femtiotal besökare information om olika hörtekniska hjälpmedel och kunde köpa batterier, lotter och fika.

Ett populärt inslag var HRF:s hörseltest. Kön var mycket lång till de båda hörteststationerna, där man fick en uppfattning om hörseln var normal eller sämre. Flera fick rådet att ta vidare kontakt med hörselvården för en grundligare undersökning och eventuell hörapparat.

Andra kunde konstatera att hörsel var normal och kunde gå hem med rådet att säga till sin omgivning att ”tala tydligt” för att underlätta kommunikationen.

Dagen avslutades med dragning i lotterierna. Vi tackar våra sponsorer av vinster till våra lotterier! Nästa möte blir Luciafirande i Församlingsgården i december.

Bengt Danielsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel