Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hörselns dag i Härnösand

Annons

Ett 40-tal Härnösandsbor kom till Gula villan lördagen den 19 oktober i samband med Hörselskadades dag. Där fick de inledningsvis ta del av Rebecka Bjurhalls föreläsning:"Jag är hörselskadad". Rebecka beskrev på ett utomordentligt sätt hur det var för henne att växa upp som barndomshörselskadad ur olika perspektiv. Hon berättade också om att hennes hörsel försämrats i vuxen ålder och vad det har fört med sig. En berättelse som många av åhörarna kunde känna igen sig i och stärkas av. Förutom befintlig ljudteknik skrivtolkades också Rebeckas föreläsning för bästa möjliga tillgänglighet.

Efter det vidtog fika och möjlighet att köpa lotter i Konstlotteriet på alster av Ivan Bergdahl och Kaj Romand.

Många köade också in sig för att göra HRF:s populära hörseltest för att få en uppfattning av sin hörsel och om det finns behov av att gå vidare till hörselvården för ett hörselprov och en eventuell hörapparat.

Bengt Danielsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel