Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hörnqvist gjorde sjätte för säsongen

Annons

Patrik Hörnqvist slog in sitt sjätte mål för säsongen när hans Nashville hemmabesegrade Vancouver med 4-2 i NHL-ishockeyn natten till onsdagen.

Vancouverbacken Alexander Edler blev skadad.

Bortalaget hade flest skott på mål men Nashville, som inte slagit Vancouver på hemmais sedan den 23 november 2006, var effektivast. Hörnqvist satte 3-1 i sista perioden i numerärt överläge.

Martin Erat slog en diagonalpassning till Jason Arnott, som i sin tur snyggt hittade Hörnqvist som bara hade att sätta klubban till. Just Erat hade dessförinnan gjort både 1-0 och 2-0 och fick avgöra med 4-2 i öppen kasse.

Daniel Sedin och Henrik Sedin spelade fram till Vancouvers första mål och Daniel gjorde lagets andra, framspelad av Henrik. Målet var hans tredje för säsongen.

Alexander Edler tvingades lämna isen redan i mitten av den första perioden efter en tackling av Shea Weber. Vancouver Sun skriver att Edler höll sig för vänstra axeln när han åkte av rinken.

Det borde inte vara någon större fara med Edler. Några dagar, kanske någon vecka - längre ska han inte behöva bli borta, säger Henrik Sedin till Expressen på nätet.

Loui Eriksson spelade fram till två mål när hans Dallas förlorade mot Anaheim med 3-4. Dallas hade ett starkt grepp om matchen men tappade en 3-0-ledning och förlorade i förlängningen.