Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppet lever för Sverige i Fed Cup

Annons

Världsfyran Agnieszka Radwanska blev som väntat alldeles för svår för Sofia Arvidsson.

Men Johanna Larssons övertygande seger mot Katarzyna Piter ger Sverige visst hopp inför andra matchdagen mot Polen i Fed Cup i Borås.

Dubbeln kan mycket väl bli nyckeln i tennismötet. Men då krävs det att Sofia Arvidsson kommer igen från förlusten mot Radwanska och vinner sin andra match. För inte heller Johanna Larsson lär ha mycket av en chans mot den polska världsstjärnan, även om Sveriges Fed Cup-kapten Lars-Anders Wahlgren inte vill kännas vid det.

Det är en annorlunda match för Agnieszka. Sofia och Johanna spelar väldigt olika, säger han.

Matchdag ett landade i två entimmesmatcher och två säkra segrar inför de väldigt långt från fullsatta läktarna i Boråshallen, där en stor del av publiken var polska supportrar.

Johanna Larsson gav Sverige en god start när hon säkert slog Katarzyna Piter med 6-1, 6-2. Sofia Arvidsson slet sedan i den efterföljande matchen men var chanslös mot Agnieszka Radwanska, som vann enkelt 6-1, 6-1.

Hon är en sådan spelare som man tycker att det är ganska jämnt mot. Sedan står man där med två game efter matchen. Det är därför hon är så bra, när de viktiga bollarna kommer så vinner hon dem, säger Sofia Arvidsson. Visst kan man drömma om 2-0, men 1-1 var kanske vad vi hade hoppats på.

Mer läsning

Annons