Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoppet att hitta överlevande sjunker

Chansen att hitta fler överlevande i det kollapsade bostadshuset i Ålesund uppges vara minimal.

Ett sex våningar högt bostadshus kollapsade natten till onsdagen i den norska staden Ålesund. 20 personer fördes till sjukhus med lindriga skador och ett stort räddningspådrag sattes i gång. Orsaken var okänd.

Enligt insatsledningen kommer ingen att ta sig in i det hoptryckta huset innan specialister har anlänt och kunna bedöma både bergssidans och byggnadens tillstånd. Geologer och andra experter är på väg med helikopter till Ålesund från Oslo.

Också polisen sade att läget fortfarande är alltför besvärligt för att räddningsmanskap ska kunna ta sig in i ruinerna.

 Det brinner mer och mer i byggnaden och branden är svårsläckt, sade Sunnmörepolisens operationsledare Magne Tjönnöy.

 Dessutom har det kommit fler stenar på baksidan som har skakat byggnaden. Risknivån har höjts och det gör att vi nu börjar med ytterligare evakuering från byggnaderna runtomkring.

Den sammanrasade byggnaden stod inflyttningsklar 2003. Husen i området ligger på en sluttning, och när de byggdes sprängdes delar av berget bort.

Vi har fört ut många överlevande och många är skadade, men vi tror att det fortfarande finns människor kvar inne i huset, sade Audun Vartdal vid Ålesundpolisen till Dagbladets nätupplaga

På en presskonferens vid lunchtid bekräftade polisen i Ålesund att fem människor saknas och att branden inte är under kontroll.