Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas på tv-sänd aidsgala

/
  • Rita Farran och Örnsköldsviksbördiga Anna-Therése Eivindsdotter

I kväll hålls World Aids Day Galan i Stockholm, det är sjätte året galan arrangeras. Och Örnsköldsviksbördiga Anna-Therése Eivindsdotter har tidigare varit koordinator för arrangemanget.
– Jag har ett genuint intresse för kampen mot hiv och aids.

Annons

En av initiativtagarna är Peter Englund från Ö-vikskända showgruppen Diamond Dogs, han jobbar ideellt tillsammans med andra eldsjälar för att göra galan möjlig. Intäkterna går oavkortat till organisationer som jobbar med hiv och årets förmånstagare är Noaks Ark. Artister som Shirley Clamp, Timotej, och Peter Jöback står på scen.

Anna-Therése Eivindsdotter är ambassadör för dessa frågor och har även tidigare varit koordinator för galan.

– När jag växte upp så pågick en av de mest aggressiva aids-kampanjerna i Sverige och det budskapet har etsat sig fast. Idag sprids hiv oroväckande snabbt och det är viktigt att ungdomar förstår att trots medicinering så blir livet aldrig detsamma.

– Det är fruktansvärda biverkningar på bromsmedicinerna och att inte kunna dejta som vanligt eller skaffa barn oproblematiskt är saker som i slutändan påverkar hela livet. Fler borde engagera sig i hiv, det är en sjukdom som aldrig försvinner då du väl fått den.

Anna-Therése Eivindsdotter började engagerade sig i aidsgalan första gången 2011.

– Det är en fantastisk organisation med underbara människor som håller den flytande. Jag hoppas galan växer och en dag blir tv-sänd.

Annons