Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon tar över Berwaldhallen

Annons

Helena Wessman blir ny chef för Sveriges Radios symfoniorkester och Radiokören. Hon hoppas på nya musikaliska möten, i såväl P3 som P4.

I augusti tillträder Helena Wessman tjänsten som chef för Berwaldhallen och de två ensemblerna. I dag är hon chef för Göteborgs symfoniker. Hennes främsta utmaning är att hitta nya vägar att nå ut med musiken, säger hon, och hon skulle gärna se mer konstmusik i alla fyra radiokanalerna.

Vi kan sätta musiken i nya sammanhang genom diskussioner med musikradion, men kanske också med samhällsredaktionen. Var befinner sig musiken i förhållande till exempelvis politiken?, säger hon. Konstmusiken skulle också kunna få en plats i P3-utbudet, vad händer om vi sätter ett stycke av Lutoslawski bredvid en poplåt? Vi behöver inte göra om konstformen i sig, men vi kan skapa nya möten.

Till det Helena Wessman är mest nöjd med från sina fem säsonger med Göteborgssymfonikerna hör satsningen på den digitala konsertverksamheten GSO Play samt utvecklandet av barn- och ungdomsverksamheten.

I dag är Daniel Harding och Peter Dijkstra chefsdirigenter för Sveriges Radios symfoniorkester samt Radiokören.

Mer läsning

Annons