Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon är Martinez nya sångerska

Angelica Jonsson från Sollefteå fick sitt livs chans en dag i april. Danne Strandberg ringde och frågade om hon ville börja som sångerska.
– Det var verkligen oväntat, säger Angelica Jonsson och ler stort.

Första upplevelsen att stå på scen och få kontakt med publiken var på en skolavslutning.

– Jag var åtta år och sjöng Edelweiss. Det kändes roligt att få sjunga för min mamma. Men där från scenen såg jag femhundra människor som lyssnade. Då upptäckte jag glädjen att dela musiken med många, säger Jonsson.

Angelica Jonsson följde sitt hjärta och valde musiken.

– Jag har alltid varit tacksam över de möjligheter som har funnits och att få arbeta med musiken som sångerska. Det tar sin tid att utveckla sången. Man blir inte en artist på några dagar.

Hur ser du på dagens situation där en del unga människor söker sig till Idol och lägger upp Youtube-klipp på sig själva?

– Visst är vi många som drömmer om den stora chansen. Jag ser att musikbranchen har baksidor och hur lätt det är att bli uttnyttjad. Men jag började i en liten skala. Om man ser storheten i det lilla, tror jag att man är bättre rustad för att klara musikbranchen, säger Jonsson eftertänksamt.

Efter estetprogrammet med musikinriktning i Härnösand gick hon vidare till att studera klassisk musik vid Kapellsbergs folkhögskola.

– Rösten var mitt instrument. Stämbandet är en muskel och där fick jag träna sångteknik. Det är väldigt givande för att bli en bra sångerska.

De senaste åren har hon sjungit på deltid i dansbandet Strixz. Det var genom att uppträda med dem som hon blev upptäckt av Danne Strandberg i Martinez, som har riktat sig till en mogen publik.

– Det finns mycket värme i den musiken. Det ska bli roligt att variera det med nya influenser. Jag älskar country och i satsningen med Martinez vill vi behålla kärnan men också utveckla en del nya låtar.

Under årets sommarturné blir det premiär i Martinez för Angelica Jonsson. Hon tar över micken efter Louella ”Lillan” Westman, som lämnar Martinez efter sex år i orkestern. Orsaken till avhoppet är, enligt Westman, det hårda liv som medför att vara dansbandsmusiker.

– Det är en stor ära att sjunga med ett så bra band som Martinez och att få ta över efter Lillan, säger Jonsson.