Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hollywood redo för äldre kvinnor

Efter 60-talsklassikern "Mandomsprovet" har det varit ont om filmer om passionerade äldre kvinnor. Men nu tycks Hollywood redo för komedier om äldre kvinnors kärleksliv, skriver Guardian.

I den kommande "Cedar rapids" spelar Sigourney Weaver en 60-årig lärarinna som har ett förhållande med en tidigare elev, nu 35 år.

I "It's complicated" blir Meryl Streeps karaktär Jane sin ex-makes älskarinna. Hon brädar hans nya, unga fru. I USA har filmen blivit en framgång och i Vanity Fair uttrycker Meryl Streep sin lycka över att vid 60 års ålder få göra huvudroller i romantiska komedier.

Efter tre års försök att övertala producenter och filmbolag har även Goldie Hawn, 64, fått stöd för att spela in sin romantiska komedi, "Asches to asches". Hon ska själv regissera och spela huvudrollen i en film om en änka vars liv förändras. Men vägen dit har varit lång. För att Goldie Hawn äntligen skulle få sin vilja igenom krävdes det att hennes man, Kurt Russel, fanns med på rollistan.