Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högstadiet i Långsele flyttar till Valla

Högstadieeleverna flyttar från Långsele skola till Vallaskolan från höstterminen 2009. En ny skola byggs och ska inrymma elever från förskolan upp till och med årskurs sex.

- Jag förstår att Långseleborna kommer att bli besvikna men vi måste koncentrera våra resurser, säger Åsa Sjödén, ordförande i barn- och skolnämnden.

Förslaget från barn- och skolnämndens arbetsutskott innebär att den gamla skolan rivs och en ny skola för elever upp till och med årskurs sex byggs på samma plats. Enligt Åsa Sjödén kommer detta att innebära att driftskostnaderna minskar betydligt.

- Från cirka 3,5 miljoner till drygt 1,5 miljoner kronor. Vi uppskattar att hyran blir ungefär densamma som idag, 4,8 miljoner, säger hon.

Rivningen av den nuvarande skolan och nybyggnationen kommer att ske växelvis så att verksamheten kan bedrivas i gamla lokaler, medan en del rivs och ersätts med nytt.

- Vår förhoppning är att den nya skolan ska vara färdig till hösten 2010, säger Åsa Sjödén.

- Det är möjligt att det blir en tillfällig lösning under en tid för det viktigaste är att barnen får vistas i en säker miljö.INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78

Webbredaktör:
SOFIA FJÄLLSTRÖM
070-650 66 51