Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högstadieelever togs för ringa narkotikabrott: "Det är mycket droger i Härnösand"

Två elever på en högstadieskola i Härnösand kontrollerades i skolan under torsdagen. Eleverna misstänks för ringa narkotikabrott.

Det var under torsdagsförmiddagen som någon på skolan fattade misstanke mot pojkarna och tillkallade polis.

Polisen medger att man tagit in två personer under 18 år till förhör, men är i övrigt förtegen om omständigheterna och vad det är för typ av narkotika det rör sig om.

– Det är två ungdomar på en skola i Härnösand som är misstänkta för ringa narkotikabrott. Mycket mer än så kan jag inte avslöja i nuläget, säger Jan Aller, förundersökningsledare vid polisen i Härnösand.

Han uppger att det den senaste tiden florerat mycket droger i Härnösands kommun.

I början av veckan avslöjade polisen en marijuanaodling i Härnösand. Fyra unga Härnösandsbor, tre kvinnor och en man, är misstänkta för narkotikabrott och riskerar fängelsestraff.

– Många har en liberal syn på narkotika i dag. Men vi kommer att hitta fler odlare, var så säker, säger Jörgen Bladin vid polisen.

Polisen gjorde ytterligare en utryckning till den aktuella skolan under torsdagen. Personal på skolan hade upptäckt att en elev bar kniv och tillkallade därför polisen som tog stickvapnet i beslag. Eleven är nu misstänkt för brott mot knivlagen.

Läs mer: Fyra män döms till fängelse i stora narkotikahärvan

■■ För mer nyheter om Härnösand, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.