Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höghus i Härnösand?

Härnösandsföretaget Ponord överväger att bygga ett höghus på Skeppsbron. En delägare i företaget äger en numera obebyggd tomt och Ponord vill därför göra en rejäl satsning.

Redan i dag är bostadsrätter och lägenheter på Skeppsbron mycket efterfrågade. Många Härnösandsbor vars barn flyttat hemifrån kan tänka sig att sälja sina lägenheter och hyra eller köpa på Skeppsbron.

Den delägare i Ponord som äger den obebyggda fastigheten, liksom Ponord, överväger nu att satsa på bostäder för äldre efter som det finns en uttalad efterfrågan på marknaden.

Företaget vill få prövat om det är möjligt att få en byggrätt på en fastighet på 10 till 12 våningar i ett hus. Det skulle bli ett hus som är betydligt högre än de intilliggande fastigheterna. Fasaden mot vattnet där också entrén ska ligga ska vara cirka 18 meter bred.

Stadsarkitekt Tommy Berglund har tittat på förslaget och han ser både positiva och negativa sidor i byggplanerna. Han anser att ur stadsperspektiv är det mycket positivt att det byggs på fastigheten. Han menar att de luckor som nu finns förfular Skeppsbron.

- Mot detta positiva talar tyvärr sökandes förslag till exploatering som enligt mitt förmenande rimmar illa i förhållande till den skala och karaktär som återfinns på Skeppsbron, skriver Tommy Berglund i sitt utlåtande.


Läs mer i lördagens TÅ.LENNART LUNDBERG
070-663 48 60