Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högerextrema möttes av antirasister

Annons

Polisen grep ett 50-tal personer under bråk mellan högerextrema och deras motståndare i staden Manchester i norra England på lördagen.

Det var anhängare av English Defence League, en ny grupp som ordnat demonstrationer mot vad man kallar "radikal islamism", som möttes av antirasister ur rörelsen Unite Against Fascism. Totalt var det ett par tusen som hade samlats i stadens centrum, där grupperna hölls åtskilda av polisen. Alla som försökte bryta igenom polisens linjer fördes bort och greps.

Till slut föstes högerextremisterna bort från området och bussades iväg. Deras motståndare föstes i motsatt riktning.

English Defence League bildades tidigare i år sedan en grupp muslimer demonstrerat i Luton i södra England mot soldater som kom hem från Irak. De har genomfört flera islamfientliga protestmarscher som mötts av motdemonstranter.

Extremhögern har gjort framsteg i Storbritannien. British National Party tog två platser i EU-parlamentet vid valet i juni.