Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högdramatiskt i trean

Friska Viljor vann – Kramfors och Junsele förlorade.
Den sista omgången i division 3 mellersta Norrland lär bli dramatisk så det förslår.

Annons

Det blir en strid ända in mot målsnöret i herrtrean.

Inför lördagens omgång – den näst sista – fanns det en viss risk för att Friska Viljor skulle bli avhängt i tabellens botten, men Ö-vikslaget knöt näven och vann med 3–1 hemma mot Höga Kusten.

Gästerna tog ledningen med 1–0 i den första halvleken när Johan Vestin bjöds på ett öppet mål av FV-målvakten Joakim Westerlund – och innan halvtidsvilan såg det krampaktigt ut hos hemmalaget.

Desto bättre var det i andra halvlek.

– Grabbarna tar tag i det och kör, konstaterar FV:s senioransvarige Andreas Fahlgren, för stunden huvudtränare då L-G Eriksson är bortrest.

Joel Eriksson kvitterade tidigt och med två mål inom loppet av bara någon minut gick hemmalaget sedan i från till 3–1. Theo av Enehielm gjorde 2–1 och Erik Olofsson fastställde slutresultatet.

Höga Kusten hade bra kontroll på FV i första halvlek men när hemmalaget växlade upp efter pausen var det som att gästerna växlade ner.

– Jag vet inte vad det är frågan om, säger spelande tränaren Johan Vestin. Det är skitdålig moral, och så här har det sett ut i de tre sista matcherna. Det känns som att vi inte vill spela fotboll.

Höga Kusten är dock på säker mark sedan en tid tillbaka, medan FV tog livsviktiga poäng.

Kramfors-Alliansen är nu ny tabelljumbo sedan laget förlorat med hela 1–8 borta mot topplaget Östersund. Kramfors möter Holmsund på hemmaplan nästa helg – det Holmsund som på lördagen besegrade Sollefteå med 3–1 och seglade upp till fast mark.

Indraget på allvar i bottenstriden är också Junsele, som föll ihop fullständigt i andra halvlek och förlorade med 1–13 (!) bort mot serieledande Ånge.

Inför den sista omgången är Holmsund på fast mark med 21 poäng. Junsele har med sina 20 poäng kvalplatsen medan Friska Viljor och Kramfors är på nedflyttningsplats med 19 respektive 18 poäng.

Var det någon som sa dramatik?

Annons