Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höga Kusten föll tungt

Ett tamt Höga Kusten föll på lördagen med 0–2 mot Kubikenborg på Kinavallen. Gästernas båda mål föll sent – och kom något plötsligt.

– Vi har bara oss själva att skylla, säger spelande tränaren Johan Vestin.

Annons

Matchen mellan Höga Kusten och Kubikenborg var på intet sätt någon upphetsande historia. Länge kändes det som att två jämnbra lag stod och stångades mot varandra, och det var glest mellan målchanserna.

Därför tycktes 0–0 vara ett logiskt resultat när klockan tickade mot slutsignalen.

Men så dök det mer eller mindre oväntat upp en chans för Kubikenborgs Fredrik Törnqvist, mitt i hemmalagets straffområde. Törnqvist gjorde inget misstag och placerade bollen i nät bakom Höga Kustens målvakt Leonid Groza.

– Vi har ingenting att skylla på, mer än oss själva, säger Johan Vestin. Det blir en tillfällighet och de gör 0–1. Vi tappar fokus för en stund och deras kille kommer fri. Sedan trycker vi på och då gör de även 0–2.

Ja, på övertid fastställde Khoger Friad Hammad slutresultatet 0–2, vilket inte speglar matchbilden men är det som gör avtryck i tabellen. En tabell där Höga Kusten just nu innehar den nedersta kvalplatsen efter tre poäng på lika många matcher.

– Det är synd att vi inte får ta poäng här, men det är en helt okej start ändå. Vi hade kanske inte räknat med att ta någon poäng av Ånge och det var skönt att vi kunde vinna mot Frånö, säger Johan Vestin.

Vestins lag hade flertalet spelare borta mot Kubikenborg och den tunna bänken blev ännu tunnare när backen Niklas Fäldt fick kliva av tidigt på grund av en axelskada.

– Vi har åtta spelare borta och när Fäldt dessutom gick sönder fick vi styra om mycket. Vi blir lite för tunna tyvärr, menar den spelande tränaren.

Ett par spelare är skadade, ett par befinner sig utomlands och engelsmannen Bradley Pegg är avstängd (han kan dock spela nästa match).

Dessutom väntar Höga Kusten fortfarande på besked kring moldaverna Vladimir Tanurcov och Evgheni Cheptene.

– Det ligger hos Migrationsverket. Jag vet inte riktigt hur det ligger till, men jag hoppas att åtminstone Vladimir kan komma snart, säger Johan Vestin.