Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höga kusten flyg säljer Nextjet: "Kunderna kommer inte att märka av affären"

För fyra år sedan köpte Höga kusten flyg Nextjet. Nu sker försäljning.

Annons

– Affären kommer inte att påverka de som väljer att flyga med oss, säger Jan-Olof Backman, styrelseordförande HKF Resor, som äger Höga Kusten Flyg.

Nu när Nextjet, som köptes i december 2012, säljs vidare innebär det att bolaget kommer att ha en ägarbas beståendeav bolag med säte i både Sverige, Åland och Finland.

– Försäljningen till det finska konsortiet innebär att vi kommit i bra händer hos mycket seriösa personer som vill stötta det regionala, vilket vi också arbetat för i så många år, säger Backman.

LÄS OCKSÅ: Höga Kusten Flyg tredje störst på Arlanda

Backman säger att kunder som är vana att resa med Höga kusten flyg och med Nextjet inte kommer att märka något av affären.

– Det som gäller i dag ska också gälla för morgondagen. Det som förmodligen kommer att ske som en följd av affären är att det läggs till ett antal destinationer på den finska sidan, säger Jan-Olof Backman.

Nextjet grundades 2003 och har sedan 2012 huvudsakligen ägts av det lokala näringslivet i Örnsköldsvik genom HKF resor AB och Höga kusten flyg AB.

Nu när det står det klart att bolaget får en ny ägarkonstellation är det också bestämt att en av bolagets grundare och vd, Magnus Ivarsson, blir kvar som ägare i bolaget.

– Med en stabil flygproduktion mellan Örnsköldsvik och Arlanda i över åtta år har vi väl uppnått vårt mål genom Höga kusten flyg och känner oss trygga i att kunna sälja verksamheten vidare till aktörer som kan fortsätta att leverera en bra flygförbindelse, sägerJan-Olof Backman i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Nytt direktflyg från Midlanda

Ambitionen med ägarbytet är att på sikt kunna växa och utöka verksamheten.

– Den nya ägarkonstellationen gör att vi får in ny kraft och möjligheter till satsningar för att sakta men säkert kunna växa ytterligare. Klart är att linjen Örnsköldsvik-Arlanda fortsatt kommer att vara viktig för verksamheten, säger Magnus Ivarsson i ett pressmeddelande.